bagargarden.hsbbrfwebb.se|bagargarden@hsbbrfwebb.se
Bullen 202103062021-03-12T09:23:06+01:00

Vill du läsa läsa nyhetsbrevet som pdf så hittar du det i denna länk: Bagarbullen 2021-03-06

Bagarbullen 2021-03-06

Detta informerar vi om

  • Cykelparkering
  • Det nya porttelefonisystemet
  • Rökning
  • Föremål i trapphusen
  • Obehöriga personer på gården
  • Lukter i trappan
  • Coronapandemin

Cykelparkering

Det är nu vår och snart kommer cyklarna fram. Det är en bra vana att transportera sig med cykel och det vill vi uppmuntra. Styrelsen har varit i kontakt med HSB:s arkitekt om att bygga ett platsbyggt cykelställ under tak, på baksidan av miljöhuset. Bygglov är inlämnat och tanken är att det ska vara färdigt i maj 2021. Eventuellt ska vi kanske bygga ett till, men vi vill först ha ett medlemsmöte där frågan diskuteras.

Det nya porttelefonisystemet

Nu är det nya porttelefonisystemet färdigt och det fungerar fint. Dock är det viktigt att ni själva gör en kontroll med ert eget telefonnummer om det fungerar. Lättast är att ringa upp sig själv när man är vid grinden eller vid porten och trycka ”5” när telefonen ringer. Om något är fel ber vi er ringa 042-12 87 62.

Rökning

När det gäller rökning är det visa hänsyn som gäller. Rökning i hissar, trapphus, källare och andra lokaler, som är allmänna i föreningen är naturligtvis helt förbjudet enligt gällande lagstiftning. Rökning på gården går såklart bra, bara man tar med sig fimparna så de inte ligger och skräpar. Allmän skärpning för alla rökare alltså!

Föremål i trapphusen

Föremål i trapphusen, såsom dörrmattor, barnvagnar eller rollatorer är inte tillåtna i trapphusen. De kan medföra en brandfara, om föremålet är eldfängt eller hindrar framkomligheten vid en eventuell brand.

Obehöriga personer på gården

Ibland händer det att obehöriga personer försöker komma in via grinden. De ringer upp någon medlem och ber om att få bli insläppta. Ganska ofta blir de insläppta eftersom de har sagt att de kommer från polisen eller är annan utryckningspersonal. Detta stämmer inte, eftersom utryckningspersonal har andra lösningar för att komma in på gården. En vädjan från styrelsen är att detta problem uppmärksammas lite mer av medlemmarna.

Lukter i trapphusen

Det är roligt med matlagning och bakning! Tänk på att när du lagar mat som har en tendens att dofta mycket, att ha fläkten igång och att ni öppnar köksfönstret, så att dofterna inte kommer ut i trapphusen. Ibland kan det vara störande för andra i trappan, som kanske inte vill ha de dofterna kring sig.

Coronapandemin

Nu har vaccinationerna kommit igång vad det gäller Covid-19. Om allt går som planerat ska vaccineringen vara klar till sommaren. Det är en hel del sammankomster som har fått ställas in på grund av Coronapandemin här på Bagargården. Till sommaren planerar vi att ha en sommarfest för att balansera ut det hårt ansträngda år vi har haft. Vi återkommer med mer information och ni är såklart välkomna att ha lite idéer kring sommarfesten! Detta är naturligtvis om pandemin har klingat av.

 

Styrelsen önskar alla en fin vår!
Styrelsen

 

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email