bagargarden.hsbbrfwebb.se|bagargarden@hsbbrfwebb.se
Bullen 201903092019-03-30T11:55:50+01:00

För att läsa nyhetsbrevet som pdf hittar du det i denna länk: Medlemsinfo Bullen 190309

 

Medlemsinformation 190309 ”Bullen”

Detta informerar vi om

  • Ny styrelse
  • Tvättstugor – nytt bokningssystem – tvättstugor – info om startdatum mm
  • Ny områdesförvaltning (felanmälan)
  • Miljöhuset – sortering – glas mm
  • Ordningsfrågor

 

Aktuellt

Ny styrelse

Först vill vi presentera den nya styrelsen och de enskilda ledamöternas ansvarsområden. Det finns ett anslag på anslagstavlan i trappuppgången. Vi vill dock poängtera att det är våra privata telefonnummer och de bör användas endast i nödlägen.

Franziska Larsson, ordförande

Katharina Klintbo, sekreterare

Sören Sawa, ledamot

Jan Johansson, ledamot

Johan Norrback, ledamot

 

Nytt system att boka tvättstugetider

Fr.o.m. 1 april (2019-04-01) kommer ett nytt system att vara klart för att boka tvättider. Tiderna bokas digitalt, antingen på tavlan som sitter vid sidan om tvättstugan eller via en APP på din telefon eller via din fasta dator. I en övergångsperiod måste vi dock behålla kolvarna och polletterna. Du kan alltså från och med 2019-04-01 inte boka via tavlan med kolvar. Närmare information har du fått i ett separat blad tillsammans med den här Bullen. Där får du också en personlig pinkod, som står överst till höger på instruktionen. Styrelsen kommer att demonstrera systemet måndagen 18 mars klockan 18:00. Katharina visar på Hantverkaregatan 23 och Franziska på Södra Tvärgatan 3. De som bor på Hantverkaregatan kan boka tid i båda tvättstugor, dock bara en åt gången. Alltså om tiderna i 23:an inte passar kan man boka tid i 25:an.

Bokning av övernattningsrummet, grovtvätten och bastun görs också digitalt fr.o.m. 2019-04-01. För er som redan har bokat övernattningsrummet, är rummet reserverat men ni måste själva bekräfta bokningen via det nya systemet.

Du kan redan nu använda systemet och boka tid för nästa månad (april månad).

 

Ny områdesförvaltning (felanmälan)

Från och med 2019-04-01 kommer vi att anlita HSB för områdesförvaltningen. Namn på den person som kommer att ha hand om vårt område meddelas senare på anslagstavlan.

Felanmälan görs då på telefonnummer 042-19 95 90.

Brevlådan och det gamla telefonnumret används i framtiden enbart för medlemsfrågor som gäller Bagargården.

 

Miljöhuset – sortering av avfall

På senare tid har det slarvats mer och mer med att sortera vårt avfall. Vi i styrelsen tycker det är tråkigt att våra boende och deras hemtjänstpersonal, på senare tid har blivit sämre och sämre på att sortera sitt avfall. Det har vid flera tillfällen hänt att NSR inte har tömt glascontainern pga. att det har legat färgat glas i behållaren för ofärgat och tvärtom. Det måste då sorteras innan det kan tömmas i bilens behållare, eftersom det annars förstör hela lasten. Alltså får vi en räkning på att de har sorterat, eller ännu värre att våra returglas har orsakat att de måste kassera en hel billast med glas, pga. slarv. Detta kostar oss medlemmar extra varje gång.

Ej rengjorda glasförpackningar förekommer frekvent. Det står uttryckligen RENGJORDA FÖRPACKNINGAR UTAN INNEHÅLL. Senast i lördags fanns det flera förpackningar som hade kvar sitt kletiga innehåll.

Till slut vill vi i styrelsen påminna om att om ditt beteende orsakar kostnader, det betyder att alla medlemmar är med och betalar för några få medlemmars slarv. Vi är alla ansvariga för hur höga eller låga våra avgifter blir i framtiden. Ju bättre vi sköter oss och är aktsamma om vår gemensamma egendom, fastigheten, gården och inventarierna, desto bättre ekonomi kan vi ha och även behålla våra låga månadsavgifter.

 

Ordningsfrågor

Tuggummi på plattorna på gården, fimpar, rastning av hund och katt

Det är bara fyra år sedan vi la om plattorna och la ny asfalt på gården. På senare tid har vi upptäckt fler och fler vita fläckar efter tuggummi på både plattor och asfalt. Vi har också kunnat konstatera att rökarna slänger sina fimpar lite överallt. Tänk på att det är vi, några få medlemmar, som städar och håller ordning på gården helt ideellt. Fortsätter nedsmutsningen på samma nivå som nu, måste vi lägga ut denna tjänst på entreprenör, vilket naturligtvis innebär kostnader och därmed ökad månadsavgift.

Stulna glödlampor

Det händer att det försvinner glödlampor på toaletterna på 23 och 25. Därför har vi nu ändrat till bajonettfattning i dessa utrymmen.

Rastning av hund och lösspringande katter

Det är ett fortsatt problem att medlemmar låter sina husdjur göra sina behov på gården. Det är inte särskilt trevligt eller hygieniskt. Vi ber er därför att se till att era hundar har ett stramt koppel när ni är på gården. Det förekommer också att katter springer lösa på gården och uträttar sina behov i rabatter. Ni som har katt i lägenhet ska se till att den inte springer lös på gården och gör sina behov.

Nu är det snart vår och våra populära gårdskvällar kommer igång.

Trädgårdskvällar: 17 april, 15 maj 19 juni, 14 augusti, 18 september och 16 oktober. Som vanligt avslutas dessa kvällar med trevlig samvaro vid grillen. Alla är hjärtligt välkomna att hålla vår fina gård välskött.

 

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email